Besef jij dat je als HSP op deze wereld bent gezet met een ander plan en dat je jouw sensitiviteit juist kan inzetten om de wereld te dienen? Als HSP zul je vaak horen dat je anders bent, nou ja; als het dan toch zo is, dan kan je er maar beter gebruik van maken, toch? Je bent ook anders en dat is prima, sterker nog: het is de bedoeling! Dat komt omdat jij namelijk met een heel ander doel op deze planeet bent gezet. Jij bent niet gemaakt om in deze ‘bestaande’ wereld te passen. Je probeerde het wel, maar eigenlijk weet je al heel lang dat het niet gaat lukken en tja, dan word je maar eigenwijs genoemd en soms koppig. Heerlijk toch, eigenwijs en met een sterke wil, want jij hebt gewoon veel meer ruimte nodig en dat is ook gewoon oké. Jij bent wie jij bent, niet meer en niet minder.

Tip 1: Aanpassen is niet nodig

Aanpassen, getver, wat een eng woord, je krijg je het er spaans benauwd van en het vreet energie. Je vind al dat aanpassen wel genoeg nu. Je bent klaar met de kameleon uit te hangen die je niet bent. Het kost zoveel energie iets te zijn wat je niet bent. Dus ben en blijf maar gewoon jezelf, gewoon echt, zonder al die opsmuk, dat is nergens voor nodig. Jij wil gewoon rust en een heerlijk leven en niet steeds vechten. En die krijger in je, die mag ook gewoon de ruimte hebben hoor. Niks mis mee om die af en toe naar buiten te laten. Goed nu weet je dat het uitvoeren van al deze dingen nog wel een dingetje is. Je vraagt jezelf vaak af hoe jij nou beter bij jezelf kan blijven en vanuit jouw eigen kracht kunt opereren zonder je steeds aan te passen? Tja, dus: hoe blijf ik uit het kameleon syndroom en ben ik gewoon wie ik ben. Lekker vol passie en energie en niet uitgemolken en moe, want dat heb je wel gehad, toch. Burnout is jou niet vreemd, maar je weet: daar wil je nooit meer naar terug.

Tip 2: Maak je eigen pad

Het is tijd dat jij je eigen wegen gaat banen, omdat je vindt dat er iets nieuws moet worden gecreëerd in deze wereld. Nieuwe wegen en paden maken voor jezelf en daarmee ook voor anderen. De bestaande regels en huisjes heerlijk omverschoppen en nieuwe maken, dat maakt jou gelukkig. Het jezelf in hokjes persen en doen zoals het hoort, bah, je krijgt al jeuk bij de gedachte. Het kan zijn dat jij je nergens helemaal thuis voelt of dat jij je diep van binnen niet welkom voelt op deze aarde. Dat ‘niet thuis voelen’ is heel normaal, dat is een gevoel van heimwee naar waar je vandaan komt. Dus wat jij kan doen is een thuis creëren, want daar ben jij goed in. Jij verzint de geniaalste plannen; alleen ze uitvoeren is soms wel nog een dingetje. Je kan alles om je heen gewoon aanpassen en dat doe je dan ook. Jij voelt, ziet, hoort, ruikt en proeft intenser, anders dan de rest en dat kan je mooi inzetten. Dit is de bedoeling. Hier moet je iets mee doen. Deze hooggevoeligheid heb jij niet voor niets, toch?

Tip 3: Verandering brengen vanuit krachtige kwetsbaarheid

Jij kan je niet aanpassen op deze aarde en dat hoeft ook helemaal niet, want jij bent precies goed zoals je bent. Dit is jouw taak. Jij bent een pionier, iemand die zijn kracht gaat inzetten om dingen gedaan te krijgen. Kracht en kwetsbaarheid gaan in de huidige maatschappij moeilijk samen. Het is jouw taak om deze te integreren. Verbinden kan jij namelijk als de beste. Kwetsbaar zijn is heel krachtig. Je bent in je KERN heel sterk en je moet zelf vanuit je kwetsbaarheid naar je kracht komen. Vanuit kracht fungeren, dat is het werkelijke doel. Het is een doel dat je de wereld moet dienen, maar dit doe je natuurlijk wel samen met andere HSP-ers, omdat het samen nu eenmaal makkelijker en krachtiger is. Samen kan je grote shifts in de levens van anderen brengen. Het doel is anderen mensen laten ontwaken, hup; uit dat hoofd en hup; in je gevoel. Voelen en ervaren, daar gaan we met zijn allen naar toe. De connectie maken.

 Tip 4: Je intuïtie en het Universum helpen ook jou ?

Jij wordt aangestuurd door je Ziel, je intuïtie en door lichtwezens vanuit andere dimensies. Iets wat helemaal niet tastbaar of merkbaar is voor de meeste mensen, maar jij voelt het wel. Jij pikt alle signalen op die niet iedereen opmerkt en zet dat vooral in om anderen te helpen. Jij krijgt informatie door via al je zintuigen, bewust en onbewust, maar hoe bewuster je je hiervan wordt, des te meer je er op kan letten en het kan inzetten als een kracht. Je zit op een andere frequentie die als zweverig wordt aangeduid, maar eigenlijk is het helemaal niet zweverig, dus haal dat label er lekker af. Wel zo fijn!  Het is als lucht, lucht is ook niet zweverig, of toch in ieder geval niet tastbaar, maar het is er wel. De bedoeling is dat jij dit zweverig gedoe gewoon concreet kan maken.

Tip 5: Vind de grotere kracht in jou

In jou woont een Ziel, dit stuk is de grotere kracht in jouw wezen. Het representeert jou en het stuurt jou in de juiste richting, tenminste als je dit stuk aan het roer zet. Dit deel heeft ruimte nodig en dat is wat jij altijd al voelde. Nu is het tijd om dit stuk de ruimte te geven die het verdient. Je gevecht met je Ego is nu wel klaar, het is zonde van je energie. Je Ziel en je Ego moeten vriendjes worden. Het is niet nodig om egoloos te worden, dit kan trouwens ook helemaal niet. Je Ego heeft je namelijk altijd beschermd tegen pijn en verdriet, alleen heb je het nu niet meer nodig. Het heeft zijn functie verloren. Je Ziel wil functioneren vanuit flow en moeiteloosheid, dus beter kan jij je verbinden met je Ziel, want je Ego denkt in tekort en vanuit angsten en daar schiet je niets mee op. Dus kill die angsthazen in jou, ze brengen je namelijk niets. Luisteren naar je Ziel geeft je rust en vrijheid. Het creëert zo heerlijk die ruimte en verbinding met jeZELF maar ook met anderen. Dus vertrouw op jouw Ziel en de info die je ervan krijgt. Leer vertrouwen en héél de band met jeZELF volledig. Vanuit daar kun je alles naar buiten brengen met een kracht die groter is dan jeZELF. Mijn taak is om mensen zoals jij te helpen hun krachtige ZELF te vinden. Misschien heb je die al gevonden, maar wil je Ego steeds dwars zitten. Dus het verbinden van Ego en Ziel is de missie. Het is tijd dat je van je laat horen en jeZELF laat zien. Mensen hebben je nodig dus: hello world, here I am.

Tip 6: Werk altijd van binnen naar buiten

Hoe meer jij je licht van binnen naar buiten kan laten schijnen, hoe krachtiger jouw lichtstraal naar buiten toe zal stralen, heerlijk zoals de krachtige stralen van de zon. Jij bent namelijk een zon. Werk altijd van binnen naar buiten. Het helpt om vanuit je krachtige kern te leven en dus van binnen naar buiten, hierdoor is er echte verbinding met jeZELF en ja, dat wil je gewoon voelen, toch?Je hebt in dit leven veel lessen te leren en die leer je alleen door werkelijk goed te luisteren naar jeZELF en door jeZELF lief te hebben. Dit weten is nog heel wat anders dat dit ook echt ervaren en het echt leven. Liefde voor het ZELF is heling, heling komt dan ook van binnenuit. Pas als je geheeld bent, kun je echt een schitterend leven leiden en hoef je niet meer te lijden, want leiden met korte ei is toch plezieriger.

Tip 7: Trek je even terug als jij je geraakt voelt door de buitenwereld

De kunst om bij jezelf te blijven kan soms een uitdaging zijn, maar jij kan dit aan, want je neemt gewoon jezelf bij de hand – niks moeilijks aan toch ? Je trekt je gewoon even helemaal terug in jeZELF en vindt daar rust, heerlijk cocoonen dat is soms nodig om weer verder te komen. Natuurlijk snap ik ook dat je liever niet wil stilstaan, maar altijd lekker door wilt gaan, maar ja, dat kan niet altijd en daar mag jij echt gewoon aan toegeven zo nu en dan. Daarna kan je weer lekker naar buiten keren. De buitenwereld kan soms hard, koud en donker aanvoelen maar ja, dat is ook maar een illusie, gecreëerd is door je brein. Het contrast dat jij zo sterk voelt, komt doordat jij als HSP-er van een plek komt waar het zacht, warm en licht is. Oeh, dat klinkt heerlijk toch? Daarom is het af en toe de uitdaging om op deze aarde warmte, liefde en dankbaarheid te brengen. Geef deze dingen wel eerst genoeg aan jezelf, zodat je het kan delen vanuit je overvloed. Zo zul je ook niet meer leeglopen en hoef je niet steeds te herstellen van moeheid en overprikkeling. Hoe meer tijd je hieraan besteedt, hoe beter het zal gaan. Zo kan je daadwerkelijk doen waarvoor je hier bent neergezet op Moeder Aarde: diepe liefde en diepe eenheid creëren in jeZELF en dit delen in deze wereld die smacht naar deze kernwaarden.

Tip 8: Behoud je eigen kernwaarden

De kernwaarden eenheid, liefde en dankbaarheid wil je graag behouden. Zo blijf je leven vanuit je binnenste kern. Als jij je hier maar steeds op blijft richten, dan is alles mogelijk, ja, echt alles. Vanuit je eigen kern zal overgave en flow ontstaan en zal het leven moeiteloos verlopen. Oeh, dat klinkt makkelijker dan het is, ja ook hierin geldt weer: oefening baart kunst, je weet het. Dit alles begint bij zelfkennis, kennis van het ZELF in jou. Hoe beter jij jezelf kent, hoe beter het met je zal gaan. Je hoeft geen leegten meer op te vullen want je bent vol van jezelf. En niet in de zin van oh oh, wat ben ik vol van mezelf, maar je snapt wat ik bedoel, toch? Als je vol bent van jezelf is jeZELF opgevuld door jou en niet meer door anderen. Dus ook alleen met jouw eigen energie. Energie van anderen kan namelijk onbewust jouw eigen systeem vervuilen. Niet dat het vies is, maar je hebt er ook niks aan. Het is namelijk negatieve energie, snap je?

Tip 9: Houd je eigen systeem zuiver

Jij bent hier op deze aarde om mensen te helpen, dat wist je al. En wat je eerst zou moeten doen, is jezelf reinigen. Zorgen dat jouw eigen systeem zuiver is en zuiver blijft. Om als een doorgeefluik te fungeren voor anderen moet je energieën van het Universum door je heen laten stromen. Hiervoor moet jij wel eerst jezelf volledig ontwikkelen en zuiveren, anders is de boodschap niet zuiver, maar zit er lading van jou bij en dat wil je niet. Als jij dus echt volledig leeg en ontvankelijk bent, kun je de emoties en gevoelens van anderen werkelijk ontvangen. Als jij leeg bent, kan je bij jou laten resoneren wat bij de ander dwars zit. De ander kan zich dan ontladen bij jou, zonder dat jij daar zelf last van hebt. Er wordt dan geen pijn meer bij jou geraakt, omdat jij alle ballast al van je af hebt gegooid en jij je al ontdaan hebt van al jouw eigen belemmeringen. Dit noem je ook wel luisteren en ontvangen met een open hart.

Tip 10: Leer jezelf opvullen

Als jij jeZELF opvult van binnenuit zal je niet meer afhankelijk zijn van wat anderen jou geven. Jij kan jezelf vervullen. Dit geeft zoveel kracht, zodat je kan functioneren zonder steeds moe te zijn. Je hebt het dan niet meer nodig om alles wat je mist bij anderen te halen. Je vult jezelf op met je eigen antwoorden die diep van binnen komen. Zo kan jij jezelf precies bieden wat je nodig hebt. Jij hebt jezelf namelijk zoveel te bieden. Jij bent een lichtwezen, zo uit de schoot van Moeder Aarde. Je gaat herrijzen en groeien en echt vanuit kracht fungeren. Vanuit je diepe kern.

Tip 11: Leg je lasten af

Nu even een zwaarder stuk. Je hebt regelmatig veel lasten op je schouders en dat kan zwaar voelen, maar weet dat dit niet van jou is. Het is de collectieve pijn die je voelt van de aarde en van anderen. Hier hoef en kan je niets mee, stuur het maar terug naar Moeder Aarde, deze collectieve zwaarte en verdriet; zij transformeert het voor jou. Het is niet van jou.  Ontdoe jezelf van deze last door met jezelf te gaan zitten en te vragen wat je nodig hebt en welke ballast, die niet van jou is, je mag achterlaten. Wat jij nodig hebt, is vooral zelfliefde, acceptatie, liefde, aandacht. Dit alles kan jij aan jezelf geven, jij kan jezelf ermee op vullen. Dit heelt enorm en je zal zien en ervaren dat het helpt. Heel jezelf steeds en help daarna pas anderen.

Tip 12: Zorg voor jezelf

Ieder mens moet eerst voor zichzelf kunnen zorgen, zelfliefde aan zichzelf kunnen geven in overvloed. Dat is echte heling van het zelf. Heling komt altijd van binnenuit, maar dat weet je inmiddels wel. Soms is het wel nodig om jezelf hier aan te herinneren. Weg met de ruis in je hoofd, de kwetterende commentator in je hoofd. Eens ontdaan hiervan zal je leven een stuk makkelijker en lichter zijn. Geloof me. Kill je commentator of zet hem op mute. Leer jeZELF nog beter aanvoelen en kennen en je intuïtie gebruiken, deze zal jou sturen en begeleiden. En zo dien jij het hogere doel vanuit jouw eigen krachtige zelf.

Hoe zou je leven zijn als je al deze 12 tips in je leven integreert?

Bronvermelding: Nieuwetijdskind Magazine geschreven door Kristel van Lieshout  “12 Gouden tips hoe jij als HSP je “Anders Zijn” als Kracht kan inzetten” 

Share This